Quina és l'edat mínima per fer el curs? I la màxima?

Com en qualsevol altre esport, la iniciació de la pràctica del tir amb arc a la infantesa facilita el seu aprenentatge, però es considera que els 6 anys és l'edat recomanable mínima per poder fer el curset. En alguns casos i en funció de la capacitat de concentració del menor, es pot començar abans d'aquesta edat.

No hi ha edat màxima per fer el curset. Aquest esport afavoreix el manteniment del to muscular, de l'agilitat i de l'equilibri, per tant la seva pràctica és excel·lent per a qualsevol edat.

He de dur algun tipus de documentació per fer el curset?

No. No és necessari que aportis cap documentació per fer el curset. Només cal que emplenis les dades que es demanen al formulari d'inscripció.

He de tramitar algun tipus de permís per fer el curset?

No. No és necessari que facis cap tramitació. Els tècnics del Club s'encarregaran de tramitar tot el necessari per tal que puguis fer el curs.

Soc menor d'edat. Cal l'autorització dels pares / tutors legals per fer el curset?

Si que és necessari. És necessària l'autorització dels pares o tutors legals.

No cal aportar cap document específic. El tècnic us proporcionarà un formulari que haureu d'emplenar per tal d'autoritzar al menor.

El meu fill i jo volem fer el curset d'iniciació. Podem assistir junts a les classes?

El grau d'assimilació i la velocitat d'aprenentatge en un adult és diferent d'un infant i per això és preferible i totalment recomanable que els cursets es facin de manera separada, especialment si el menor encara no té els 17 anys.

Per què cal proporcionar tantes dades en el formulari d'inscripció als cursets?

En el moment d'emplenar el formulari et demanem dades bàsiques com ara el teu nom, cognoms i la manera de contactar amb tu (telèfon i correu electrònic). Però també necessitem altres dades com l'alçada i pes que ens hauràs de proporcionar. El motiu de fer-ho es doble:

  • ▸ el material per fer el curset que et proporcionarem s'ha d'ajustar a la teva constitució física.
  • ▸ per fer el curset és necessari disposar d'una assegurança mèdica d'accident i de responsabilitat civil que nosaltres mateixos et tramitarem.

Totes les dades personals que ens proporcionis seran tractades d'acord amb la normativa vigent, Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) i el reglament que la desenvolupa.

Quina és la durada del curset d'iniciació en adults?

El curset consta de 5 sessions de 2 hores de durada, en total 10 hores.

Quant tardaré en començar el curset?

El temps depèn exclusivament de la disponibilitat horària del cursetista.

A major disponibilitat, més ràpid començaràs el curs. Recorda que els cursos que es fan dissabte són els que, habitualment, tenen llista d'espera i per tant, els que tarden més en començar.

Quant tardaré en finalitzar el curset?

El temps depèn exclusivament de la disponibilitat horària del cursetista.

Per exemple, si pots assistir a les classes tots els dies de la setmana, en 5 dies hauràs finalitzat el curset d'iniciació. En canvi, si únicament pots assistir a les classes un cop per setmana, tardaràs 5 setmanes en completar el curset d'iniciació.

Puc acumular dues o més sessions en un únic dia?

No, en cap cas es poden acumular sessions en un únic dia.

Puc combinar horaris diferents en dies de la setmana diferents?

Si, l'horari és flexible i s'intenta ajustar al màxim a les necessitats del cursetista.

Per exemple, si tens disponibilitat horària, pots escollir fer classes dilluns de 10 a 12h i dimecres de 12 a 14h.

He d'efectuar cap paga i senyal?

Un cop contacti amb tu el tècnic que tens assignat, caldrà que confirmis la teva disposició a fer el curs mitjançant l'abonament d'una petita paga i senyal. Et farà arribar les instruccions per fer-ho mitjançant l'enviament d'un correu electrònic.

Com i quan es fa efectiu el pagament de la resta del curset per adults?

El tècnic et donarà les instruccions necessaries. Pots efectuar el pagament mitjançant ingrés en compte, transferència bancària o bé en efectiu. Si vols fer el pagament en efectiu, recorda que és necessari que el primer dia de classe lliuris l'import al tècnic que et farà el curset, qui et donarà la corresponent factura

Puc pagar el curset mitjançant targeta bancària?

Hores d'ara no es pot efectuar el pagament amb targeta.

He de dur algun tipus de material?

No. Tot el material necessari per fer el curset: arc, fletxes, dactilera, protector de pit... és proporcionat pel tècnic.

Quin és el nombre màxim de cursetistes adults per sessió?

Pots fer el curset d'iniciació amb un grup d'amics o familiars, però caldrà que tinguis en compte que, per assegurar un correcte aprenentatge de les tècniques de tir, el nombre de cursetistes no pot excedir de les 4 persones per franja horària.

Volem oferir una formació de qualitat i per això recomanem un màxim de 2 cursetistes per franja horària.

Puc veure les instal·lacions abans de començar el curset?

Si tens interès en veure les instal·lacions, serà necessari que ho facis constar expressament en l'apartat NOTES del formulari. El tècnic contactarà amb tu i t'indicarà els dies i les hores en que està disponible.

He d'estar en forma per fer el curs d'iniciació?

No és cap requisit indispensable estar en una gran forma física per practicar el tir amb arc. Qualsevol persona, amb independència de la seva edat, alçada i envergadura pot fer el curset d'iniciació.

Voldria regalar el curset d'iniciació. Què he de fer?

No hi ha cap problema en regalar el curset a un altra persona o persones. Només has d'emplenar el corresponent formulari d'inscripció amb les dades de la persona que rebrà el regal (recorda que cal un formulari per cursetista).

Soc una empresa / una escola / un particular i voldria realitzar un “Bateig d'arquer”. Què haig de fer per sol·licitar-ho?

Malgrat que és preferible fer el curset de cinc sessions, és possible fer un “Bateig d'arquer”, que consisteix en una única sessió de dues hores, més lúdica i on aprendràs la tècnica més bàsica de tir.

Es fa al Camp de Tir del Castell de Montjuïc, sota petició, amb reserva prèvia i segons disponibilitat del tècnic associat que supervisarà l'activitat.

Caldrà que facis arribar un correu electrònic a l'adreça cursets@arcmontjuic.es on hauràs d'indicar:

  • ▸ nombre de participants
  • ▸ nom i NIF de l'empresa o escola
  • ▸ dades de la persona de contacte
  • ▸ dates en què es vol realitzar l'activitat (dia i hores disponibles)

Et posarem en contacte amb un tècnic i t'indicarà el preu de l'activitat i les instruccions per formalitzar-les.

Quina roba he de dur per fer el curset?

Caldrà que duguis roba còmoda i calçat adequat a la pràctica d'esport. No és possible assistir a les classes amb sabates i/o xancletes.

Si fas el curset a l'aire lliure i és hivern, es recomana dur una samarreta tèrmica. També és recomanable aplicar-se protector solar.

I si fa mal temps els dies en que faig el curs al Camp de Tir?

El Camp de Tir del Castell de Montjuïc és un espai a l'aire lliure i per tant, la pràctica del tir amb arc està subjecta a que es donin les condicions climatològiques adequades.

Si no és possible fer classe, el tècnic del Club es posarà en contacte amb tu i t'ho farà saber. La classe perduda a causa del mal temps es recuperarà un altre dia.

Com arribo al Camp de Tir del Castell de Montjuïc? (aparcament)

Si vas en transport públic , la millor combinació es agafar l'autobús número 150 a Pl. Espanya i baixar a l'última parada. La freqüència de pas que té aquest autobús és de 15-16 minuts i es pot consultar al web de TMB.

Les línies de metro L1 i L3 et duran fins a la Pl. Espanya.

Si vas en transport privat el tècnic et farà saber la manera més adient d'arribar fins al costat mateix del camp de tir. Allà podràs aparcar sense problemes en l'espai habilitat i exclusiu pels practicants del tir amb arc.

Tens mes informació de la localització en el següent enllaç.

Com arribo a la Sala-Taller del Club? (aparcament)

La Sala Taller està situada al carrer Àlaba, 60, 2n 1a, en el Districte de Sant Martí.

Si vas en transport públic , la millor combinació es agafar la línia de metro L4 i baixar a la parada de Llacuna o de Bogatell. Ambdues parades queden a la mateixa distància de la Sala.

Els autobusos 6, 40, 42, 71, 92, 141, B20 i B25 també et deixaran prop de la Sala Taller. La freqüència de pas dels autobusos es pot consultar al web TMB.

Si vas en transport privat , a menys de 5 minuts, al carrer Pujades 77-79, trobaràs un pàrquing on podràs deixar el cotxe.

Tens mes informació de la localització en el següent enllaç.

M'ha sorgit un imprevist i no puc assistir a la classe. Què haig de fer?

Si no pots assistir a una de les sessions del curs cal que ho comuniquis, el més aviat possible, al tècnic que tens assignat.

Truca'l al telèfon de contacte o fes-li arribar un correu electrònic a l'adreça que ell mateix et proporcionarà indicant quin dia no pots assistir a la classe i en quina data pots recuperar la sessió perduda.

Vull continuar practicant el tir amb arc. Què haig de fer?

El primer que has de saber és que la legislació vigent tipifica l'arc com a arma . Per tant, si vols continuar amb la pràctica d'aquest esport hauràs de fer, obligatòriament, dues coses:

  • ▸ Aconseguir la corresponent llicència federativa.
  • ▸ Donar-te d'alta com a membre d'un club de tir legalment constituït.
He de dur algun tipus de documentació per donar-me d'alta al Club Arc Montjuïc?

No cal que duguis cap tipus de documentació.

Si un cop finalitzat el curs vols donar-te d'alta al club, fes-ho saber al teu tècnic qui et proporcionarà tota la documentació que caldrà que emplenis i signis.

Recorda que només pel fet d'haver realitzat el curs per adults, no hauràs de pagar la matrícula per fer-te soci o sòcia del Club.

És important saber que el tècnic es convertirà en el teu avalador i d'aquesta manera no hauràs de entrar a la llista d'espera per ser sòcia o sòcia.

Què és la llicència federativa?

Com el seu nom indica, es tracta d'una autorització que emet la Federació Catalana de Tir amb Arc.

Has de saber que aquesta autorització té la consideració de Llicència d'Armes i sense ella no podràs practicar el tir amb arc.

Com puc tramitar la llicència federativa d'arquer/a?

La llicència federativa d'arquer només la pot tramitar el Club.

He de dur algun tipus de documentació per tramitar la llicència federativa d'arquer/a?

No cal que duguis cap tipus de documentació.

En el moment de donar-te d'alta al Club Arc Montjuïc també es tramitarà la teva llicència federativa. El Club et proporcionarà tota la documentació que caldrà que emplenis i signis per tal d'obtenir-la. Un cop tramitada, contactarà amb tu per tal que la passis a recollir.

Quin cost té la llicència federativa d'arquer/a i quina és la seva vigència?

El cost es pot consultar a la nostra plana web d'afiliacions.
La vigència de la llicència va des de el dia en què es tramita fins el 31 de desembre del mateix any.

On puc adquirir el material per a la pràctica del tir amb arc?

Si ho desitges, un cop finalitzat el curset, els tècnics t'indicaran les diferents opcions comercials de botigues especialitzades on et podràs adreçar per adquirir el teu arc i la resta del material que necessitaràs.

Puc comprar un arc si encara no disposo de la llicència d'arquer/a?

Si, el pots comprar, però la botiga t'ha d'emetre una Targeta Federativa que únicament et donarà dret al Transport i Tinença, però no a l'ús de l'arc.

Recorda que només podràs fer ús de l'arc quan disposis de la preceptiva Llicència Federativa vigent.

Em poden multar si transporto un arc sense llicència federativa vigent?

Si, ja que l'arc té la consideració legal d'arma.

Si no disposes de llicència federativa vigent o, en el seu defecte, de la targeta que et proporcionarà la botiga on compris l'arc, pots ser multat.

On puc practicar el tir amb arc?

La pràctica d'aquest esport únicament es pot fer en les instal·lacions del Club o altres instal·lacions completament homologades per la Reial Federació Espanyola de Tir amb Arc i la Guàrdia Civil.

Qualsevol ús fora d'aquests llocs autoritzats és il·legal i susceptible de ser fortament sancionat pel greu perill que comporta per a la integritat física de les persones.

El Club disposa de servei de lloguer de material?

No, el Club no proporciona aquest servei.

Els arquers, un cop són membres associats del Club, han de disposar del seu propi arc, escollit segons les seves preferències i adaptat a les seves característiques físiques.

Quin és el material bàsic que haig d'adquirir?

Si tens dubtes o necessites una relació del material bàsic per iniciar-te en la pràctica d'aquest esport, el tècnic et proporcionarà un llistat amb els productes que hauries d'adquirir.

Puc practicar en les instal·lacions del Club sense llicència federativa vigent?

No, en cap cas es pot practicar el tir amb arc sense llicència federativa vigent.

Per tant, és molt important no oblidar-la a casa el dia que vulguis anar a tirar.