Cursets

Curset d'iniciació per a menors de 17 anys

L'aprenentatge del tir amb arc en els menors de 17 anys rep un tractament diferenciat del d'adults per part del Club.

La pràctica del tir amb arc està especialment indicada en els menors. D'una banda, millora la seva capacitat de concentració, així com la seva atenció, alhora que disminueix la impulsivitat. D'altra banda afavoreix el desenvolupament psicomotor i la lateralitat ja que els nens adquireixen coneixements espacials de manera natural, didàctica i divertida.

El Club Arc Montjuïc està totalment especialitzat en l'ensenyament del tir en arc en menors i entre els seus objectius està el promoure la pràctica del tir amb arc en l'esport base, així com difondre al màxim possible aquest esport entre els infants i escolars.

És el club de Catalunya amb major nombre d'arquers i arqueres menors d'edat i entre nosaltres el nous membres trobaran amics amb qui compartir la seva afició per aquest esport.

A banda, som l'únic club de la ciutat de Barcelona que organitza competicions especifiques per a ells, amb el referent a tot Catalunya del Trofeu Futurs Campions, que al 2018, ha arribat a la seva XV edició.

Ensenyament amb garantia de qualitat

L'Escola de Tir del Club Arc Montjuïc és una aposta forta per la difusió i promoció de l'esport del tir amb arc entre els infants i joves. El nostre ensenyament es basa en la utilització de metodologies adequades a aquesta franja d'edat i està impartit per professionals titulats. És per això que som l'única entitat esportiva de tir amb arc de la ciutat Barcelona homologada per l'Ajuntament.

L'homologació de les entitats esportives és un procediment anual que reconeix la qualitat de les entitats organitzadores d'activitats esportives adreçades a infants i joves fora d'horari escolar. Es basa en l'acreditació d'un ensenyament òptim de la disciplina esportiva mitjançant el compliment de 5 requisits bàsics:

  • 1. Titulació de la Direcció Pedagògica

 

  • 2. Projecte esportiu educatiu d'entitat

 

  • 3. Programació de les activitats

 

  • 4. Ratio monitoratge/participants

 

  • 5. Assegurances

 

L'homologació, a banda de ser un reconeixement de la qualitat de l'ensenyament d'una entitat esportiva, permet als infants accedir als ajuts destinats a la pràctica de l'esport en horari extraescolar.

Aquests ajuts són convocats per l'Ajuntament de Barcelona al mes de setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar i hi poden optar els menors entre 6 i 17 anys que, entre altres requisits, han d'acreditar la pràctica d'un esport en una entitat preceptivament homologada.

 

Informació del curset

El curset està impartit per tècnics professionals i/o voluntaris associats al Club, titulats per la Reial Federació Espanyola de Tir amb Arc, per la Federació Catalana de Tir amb Arc i/o el Consell Català de l'Esport - Escola Catalana de l'Esport.

La durada es de quatre dissabtes al matí. Amb el tècnic assignat s'estableix un programa i calendari de treball ja que d'aquesta manera es proporciona un aprenentatge àgil i eficaç per tal de que els menors assimilin la tècnica del tir amb arc de la manera més òptima.

Un cop finalitzat el curset a l'Escola de Tir, el menor podrà decidir si li agrada el tir amb arc i realment vol continuar amb la pràctica d'aquest esport. En cas afirmatiu, s'haurà de donar d'alta com a soci del Club i ja podrà tirar fletxes a les instal·lacions de Montjuïc.

Amb aquest curs, a la nostra Escola de Tir amb Arc, el menor pot comprovar si realment li agrada el tir amb arc i un cop finalitzat el curset, si desitja continuar la pràctica del tir amb arc, podrà associar-se al Club i passar a practicar a les instal·lacions de Montjuïc.

Preu per menors de 17 anys

90€
  • Inclou
  • Classes amb monitor titulat per la FCTA
  • Tot el material durant el curs
  • Assegurances
  • Impostos

Lloc i horaris de les classes

Les classes es portaran a terme la Sala de Tir del carrer Àlaba.

L'horari s'organitza conjuntament amb el tècnic.

Disponibilitat: Dissabtes: matins. Torn 1 = de 9:00 a 10:00h. Torn 2 = de 10:00 a 11:00h.

Fora del calendari escolar els horaris s'amplien i durant els mesos de vacances es poden establir fins i tot horaris matinals.

Si un menor de 17 anys està interessat en fer el curset, només cal emplenar el formulari d'inscripció que trobaràs clicant en el següent botó:

Copyrights © 2023 & Tots els drets reservats al Club Arc Montjuïc.