El Club

Ensenyament

El Club ARC MONTJUÏC disposa d'un important nombre de Monitors de Club i monitors territorials titulats per la Reial Federació Espanyola de Tir amb Arc. Cal destacar entre els seus associats hi ha professors de la Escola Catalana de l'Esport i Entrenadors Nacionals.

En les seves instal·lacions, i en les d'altres entitats, s'organitzen cursos d'iniciació i perfeccionament per arquers i cursos per a nous monitors i jutges. En aquests cursos hem comptat amb la vinguda d'alumnes d'arreu d'Espanya.

També té representació en tot allò que fa referència a la direcció de les competicions, a jutges territorials, nacionals i internacionals.

Alta Competició

Un important nombre d'associats del Club ARC MONTJUÏC va col·laborar activament en l'organització de la prova de Tir amb Arc als Jocs Olímpics de Barcelona '92, tant pel que fa a la direcció i organització de l'acte esportiu com en la selecció de les persones voluntàries i col·laboradores.

Els arquers del Club ARC MONTJUÏC competeixen en totes les modalitats del nostre esport. Prova d'això és haver obtingut títols comarcals, territorials i nacionals.

Tanmateix, el Club ARC MONTJUÏC ha estat l'impulsor en l'àmbit estatal dels Campionats d'Espanya, en una de les modalitats com és l'arc de politges, col·laborant en l'organització dels dos primers Campionats de Espanya que es van celebrar a Barcelona a les instal·lacions del Castell de Montjuïc.

Som pioners en la modalitat de l'Arc Estàndard, havent aconseguit la seva acceptació i reconeixement per part de la Reial Federació Espanyola de Tir amb Arc i de la Federació Catalana de Tir amb Arc, en las seves dues modalitats: Sala i Aire lliure.

Pioners, també, en la modalitat del ROUND 900, una de les competicions més estimades pels nostres associats i que ens reuneix a tots.

La nostra entitat ha organitzat en diverses ocasions els Campionats Locals i Estatals en aquestes modalitats. La Federació Catalana inclou dins el seu calendari social les proves organitzades pel Club ARC MONTJUÏC.

El Club ARC MONTJUÏC participa sovint amb els seus equips en la Lliga Espanyola de Clubs, en les seves dues modalitats d'Arc Recurvat i Compost.

Promoció

En aquest apartat, volem destacar les campanyes de difusió a través de diferents manifestacions promocionals, sent la més acreditada la del Saló de la Infància i la Joventut, on hem donat a conèixer el nostre esport a més de 100.000 participants.

I+D: Investigació

Tècnics del Club ARC MONTJUÏC han dut a terme diferents temes d'investigació com estudis sobre lateralitat ocular, aspectes psicològics del tir amb arc, pràctiques de tir per a persones amb minusvalies físiques i psíquiques, etc. També s'han editat treballs de caràcter històric, tècnic, etc. en butlletins, revistes especialitzades i separates tècniques.

Vida social

La vida social del Club és molt intensa, i els seus afiliats i afiliades comparteixen agradables jornades gràcies als diferents actes que s'organitzen, els quals també serveixen per donar vida a les instal·lacions del Castell de Montjuïc. Són 14 competicions socials durant tot l'any.

D'aquestes destacaríem la Lliga del ROUND 900, les seves tirades festives de primavera, Nadal –amb el trofeu "Arbre de Nadal"-, el trofeu social, així com d'altres trobades socioesportives.

També organitzem la Lliga de Camp, en les instal·lacions cedides pel Club d'Arquers de Dosrius.

És costum del Club ARC MONTJUÏC celebrar festes tradicionals com ara: la tirada de la Diada Nacional de Catalunya, la castanyada i la tirada de la por per Tots Sants, cap d'any, revetlles, etc. No ens oblidem dels homenatges als socis, com el dedicat a l'arquer/reserva amb motiu d'haver estat ell qui encengués el Pebeter Olímpic de Barcelona-92, i el més recent, a dos socis del Club en reconeixement a la seva dedicació durant molts anys al Club ARC MONTJUÏC.

Anualment fem una o dues sortides amb la finalitat que és puguin conèixer les diferents famílies dels arquers, en les que és es fan tirades lliures amb el necessari dinar de germanor.

El Club ARC MONTJUÏC ha editat butlletins i circulars tècniques i socials des d'on és comunica amb els seus socis, fent-los saber les activitats en les que poden participar i expressant les seves opinions sobre aquest esport, finalment, però, tot això ha culminat amb la creació d'aquesta web. Ara també teniu la possibilitat de mostrar les vostres opinions i inquietuds al nostre grup del Facebook, lloc de trobada i debat de nombrosos membres del Club.

Diversos membres del Club ARC MONTJUÏC també formen part de les juntes directives de les Federacions Catalana y Espanyola, fet pel que un dels nostres fundadors del Club ARC MONTJUÏC va obtenir el guardó màxim en aquest esport, anomenat "Arco de Oro", de la Federació Espanyola de Tir amb Arc.

Copyrights © 2021 & Tots els drets reservats al Club Arc Montjuïc.