FELIÇ ANIVERSARI, CLUB ARC MONTJUÏC!!

El 19 de març de 1984, va néixer un projecte. Un projecte basat en la pràctica del tir amb arc, un projecte il·lusionador creat a partir de la necessitat de poder desenvolupar la passió per el tir amb arc. Fa 35 anys va néixer a Club Arc Montjuïc.

Durant aquests ja 35 anys el tir amb arc  ha conegut diferents nivells de salut, moment més durs, més baixos i moments brillants. En tots aquests anys s’ha treballat constant i fermament per tal d’aconseguir una major projecció del nostre esport, en la estructuració d’una escola que generi bons arquers i arqueres i millors persones, en la millora dels materials i millorant el funcionament en general per tal de que la pràctica del Tir amb Arc sigui encara millor i més satisfactòria per als nostres socis i sòcies i per a tots els practicants del tir amb arc que venen a les nostres instal·lacions.

Estem orgullosos de la feina feta fins ara, i seguirem treballant per tal de millorar encara més i créixer com a Club i celebrar molts més anys al vostre costat. Sense tots i totes vosaltres no seríem on som.

Per molts anys més!

35è Aniversari - 19/03/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Gran 52è Campionat de Catalunya de Sala per als arquers i arqueres del Club Arc Montjuïc.

Èxit total del Club Arc Montjuïc: 3 ors, 3 plates, 2 bronzes. 1 Medalla UFEC a millor puntuació absoluta. 2 rècords de Catalunya. 2 rècords d’Espanya.

El diumenge dia 27 de gener de 2019, el Pavelló Municipal de Torrefarrera va acollir el 52è Campionat de Catalunya de Sala.

Les condicions lumíniques de la competició en sala (Indoor), així com les condicions ambientals, són molt diferents de les condicions que es donen a l'aire lliure, fet que pot modificar en certs aspectes la percepció que poden tenir els arquers i arqueres de cara a enfocar-se en la diana. Així doncs mentre en aire lliure la llum es natural i varia en funció de les hores, a sala, la il·luminació és més estable, ja que hi ha focus directament encarats a la diana i pot modificar la percepció de la distancia on es troba aquesta. El fet de ser un recinte tancat també pot afectar a nivell de la concentració necessària per poder tirar, ja que els sons es veuen amplificats, i no sempre s'obté l'ambient més idoni per concentrar-se

Durant el MATÍ, participaven els arcs de les modalitats, Instintiu, Longbow, Estàndard i Nu.

En la modalitat d’Instintiu van participar, Ramón García (IVH), Fernando Aixa (ISH) i Miriam Monfort (ISD).

En Fernando i la Miriam s'estrenaven en aquest tipus de torneig, no havent tirat mai, aquesta última, en recintes tancats, ni tants sols entrenant.

Després d'un campionat força regular i consistent en Ramón va quedar 2n classificat de la seva categoria.

En Fernando, va quedar 3r classificat durant el torneig, però després d'unes ajustades semifinals, malauradament, va quedar fora del podi de la seva categoria

La Miriam, va quedar 1a classificada durant el torneig amb un total de 280 punts, el que va suposar batre els rècords de puntuació total i parcial de Catalunya i d'Espanya en sala. Durant unes semifinals, en les que els nervis li van jugar més d'una mala passada, va aconseguir mantenir la 1a posició proclamant-se Campiona de Catalunya.

La puntuació aconseguida, a més, li va valdre la Medalla de la UFEC a la puntuació absoluta de la seva divisió d'arc, sent la millor puntuació de les 19 persones inscrites en Instintiu, inclosos els homes.

A  la TARDA va tenir lloc la competició de les divisions corresponents a arc recorbat i compost en les categories novell, júnior, sènior i veterà.

Vàrem comptar amb la presencia de 12 arquers i arqueres del club, ja que Guillem Barceló no va poder assistir, distribuïts en les següents categories: RSH 4 arquers, RSD 3 arqueres, RJH 1arquer, RJD 1 arquera, CVH 1 arquer i Novell 2 arquers.

La competició es va celebrar sense incidents remarcables a excepció del sol que ens entrava de front i no es veien les dianes. Per aquest motiu es va endarrerir la competició, allargant les tandes d’escalfament per esmenar l’incident. Només es van celebrar eliminatòries en les categories RSH i CSH, en la resta no es comptava amb el mínim de 8 participants.

En categoria novells, agrair sempre l’esforç d’aquests arquers per encarar el repte de la competició. En aquesta ocasió a Roman Bassols (9è) i a Josep Miquel Martín (11è).

Pel que fa als júniors en Victor Delgado (“el petitò”) ens va obsequiar amb una medalla de plata molt treballada, juntament amb el seu entrenador en Marc Soler.

En RJD l’Anna Monzón va obtenir la 5a posició.

En la categoria RSD comptàvem amb 3 arqueres, aconseguint dos medalles. Magda Tajes, nova arquera del club, va aconseguir la medalla d’or, Cristina Manzanera va guanyar el bronze i Alba Arrieta la 6a posició.

En RSH van competir 4 arquers i en semifinals teníem 3 arquers del club. En semifinals es van enfrontar Arnau Peña amb Lee Woolcock (7-1) i Rafael Azuaga amb Roberto Gómez. En el 3r i 4t es van enfrontar en  Lee i en Roberto  amb un resultat de 7 a 1 a favor de Lee Woolcock, aconseguint el bronze. En la final es van enfrontar Arnau Peña i Rafael Azuaga amb un resultat de 7 a 1 a favor del nostre arquer i aconseguint un altre or.

Per finalitzar en CVH en Jose Manuel Muñoz va guanyar la medalla de plata.

Agrair a tots el arquers que van participar per la bona voluntat i la paciència, ja que la competició va finalitzar a quarts de deu del vespre. Desprès es va procedir a l’entrega de medalles de la Lliga i posteriorment es va fer entrega de les del Campionat de Catalunya, finalitzant a les 22h del vespre el campionat.

Estem molt orgullosos de la feina feta per tots els nostres arquers i totes les nostres arqueres en totes les seves categories i divisions. Cal dir de la bona feina feta per tots ells i totes elles, dels esforços i il·lusions que hi dediquen i encara que no en tots els casos, aquest esforç s'acabi traduint en podis, des del Club Arc Montjuïc volem animar-los a tots ells i totes elles a seguir treballant tant i tant bé com fins ara per tal de primer de tot seguir gaudint del nostre esport i en segon lloc, si es pot, seguir recollint èxits com fins ara. I volem engrescar als arquers i arqueres a competir, som un gran club i hem de ser encara mes grans comptant amb tothom, amb el casi mig miler de persones associades.

Enhorabona a tots i totes!

52è Campionat de Catalunya de Sala - 27/01/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

1984-2019 Club Arc Montjuïc. 35 anys d’història.

L'any 1984 va ser un any farcit de molts esdeveniments, polítics, econòmics, musicals, literaris, esportius....

Va ser un any de traspàs que va començar en diumenge. Any dels Jocs Olímpics a Los Angeles i els d'hivern a Sarajevo, l'any en què van sonar grans cançons com "I want to break free" dels Queen, o "I just called to say I love you" de l'Stevie Wonder o “Hawai-Bombay” de Mecano. "El perfum" de Patrick Süskind es va publicar i l'Alhambra va ser declarada Patrimoni de la Humanitat. “La historia interminable” arribava a les pantalles de cinema i es va realitzar el primer trasplantament de fetge a l'Hospital de Bellvitge. Va néixer Andrés Iniesta i l'icònic Seat Ibiza.

Però no només tot això i moltes més coses van passar, sinó que a la ciutat de Barcelona el 19 de març de 1984 es va fundar el Club Arc Montjuïc, amb molt d'esforç i pocs recursos, un grup d'arquers/es que ja practicaven al "Campo de Tiro con Arco" van crear el nostre club. Es va tirar endavant un projecte il·lusionador i engrescador que ha arribat als nostres dies. 35 anys de projecte, d'il·lusions, ganes, i perquè no, alguna que altre llàgrima de tristor i moltes d'alegria.

En 35 anys hem tingut el plaer d'oferir un espai en què podem gaudir d'un esport que malgrat que no és el més practicat, ha anat guanyant adeptes amb el temps. S'ha treballat per tal de poder oferir les millors condicions i materials, així com millorar l'organització dels esdeveniments per als nostres socis i sòcies i tot plegat s'ha traduït en un creixement important.

Res de tot això hagués estat possible sense la ferma implicació de diferents persones al llarg d'aquests anys, i sobretot sense la presència de tots els socis i sòcies que formen o han format part d'aquest gran Club.

Perquè al marge de les tasques, dels materials, inclús del mateix tir amb arc, aquest Club és gran per les persones que en formen part, sense vosaltres no seria possible. Perquè gaudir d'un esport que ens apassiona amb grans persones fa que es gaudeixi el doble.

MOLTES FELICITATS Club Arc Montjuïc, per molts anys més junts, per seguir oferint el millor de tots i totes nosaltres!

Tirant al Castell de Montjuïc - 06/06/1964 - clubarcmontjuic - Flickr

I want to Break Free - Queen: https://www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ

I just called to say I Love you – Stevie Wonder: https://www.youtube.com/watch?v=1bGOgY1CmiU

Hawai-Bombay - Mecano: https://www.youtube.com/watch?v=6XzoOK2GZF8

Neverending story - Limahl: https://www.youtube.com/watch?v=hXJQOnT0xAM

S’inicia la 27a Lliga Round 900 2019

Un any nou comença i com no podia ser d’altre manera la lliga Round 900, també.  El dia 20 de Gener ha estat l’escollit per a l’inici d’aquesta, ja 27a lliga, dia que a més coincideix amb la celebració del Sant patró dels arquers, arqueres i dels atletes, Sant Sebastià.

En aquests passats 26 anys de lliga hem viscut grans, bons i moments únics, gaudint del nostre esport, amb tota mena de condicions meteorològiques, però sobretot, sobretot de la presencia dels nostres companys i companyes.

Desitgem que en aquest any, podem continuar gaudint de la vostra presencia i crear nous i millors records entre tots i totes.

Molta sort en aquesta lliga i en aquest any arquer que comença!!!

2n Round XXVI Lliga Round-900 Club Arc Montjuïc 2018– 11/02/2018 - clubarcmontjuic - Flickr

 

La Tirada de Nadal 2018, una bonica Tradició.

Un any més els arquers i arqueres es van trobar per celebrar plegats les festes nadalenques. Durant tot el matí del diumenge 23 de desembre, pares Noel, nines de neu, rens i elfs nadalencs, varen gaudir d'un matí junts, un matí radiant i amb temperatures gens hivernals, practicant el nostre esport i fent volar les fletxes a dianes particularment nadalenques. També vàrem comptar amb la presència de BTV esports, que es va fer ressò de la nostra ja tradicional celebració nadalenca, en la secció esportiva de l'informatiu del mateix dia 23.

https://beteve.cat/esports/tirada-nadal-tir-amb-arc-2018/

Acabada la tirada, es va fer el lliurament dels trofeus de la XXVI Lliga Round 900, a tots els campions i totes les campiones d'aquesta lliga. Aquest any, com a novetat, també es van lliurar trofeus a les màximes puntuacions absolutes de cadascun dels tipus d'arc.

També es va lliurar la menció especial a Jose Maria Gutierrez, posseïdor de la llicència d’arquer número 4 de tot l’estat espanyol, soci del club, mestre d'algun dels nostres arquers i molt apreciat per part de tot el mon arquer.

Entre tots els participants, que van col·laborar amb el posterior pica-pica de celebració (quins cops amagats que tenen els arquers i arqueres... estan fets tots i totes uns cuinetes!), es va sortejar un lot de productes ibèrics.

Moltes felicitats a totes i tots i endavant amb les competicions i esdeveniments que arribaran a partir de Gener de 2019, l’any del nostre 35è aniversari!!!

Un veritable plaer gaudir de persones com vosaltres!

Tirada Nadal i Lliurament Trofeus XXVI Lliga Round 900 2018 - 23/12/2018 - clubarcmontjuic - Flickr